غلامرضا ابوترابی در گفت وگو با پایگاه خبری بورس پرس، با اشاره به عملیاتی شدن انتشار مستقیم اطلاعات ناشران از اول خرداد ، اظهار داشت: در پی آغاز این رویه و به دلیل اهمیت موضوع افزایش سرمایه شرکت ها و بروز شایعات متعدد، مقرر شده از این پس افزایش سرمایه ها هم با ساختار تازه و برنامه مشخصی اطلاع رسانی و اجرا شود.
وی ادامه داد: تاکنون فرایند عملی شدن افزایش سرمایه ها به این صورت است که بعد از مصوبه هیات مدیره ، گزارش توجیهی تهیه و به حسابرس و بازرس ارایه می شود تا به همراه اظهارنظر وی و سایر مدارک به سازمان بورس ارسال گردد و در صورت تایید ، مجوز افزایش سرمایه صادر شود .
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: در این فرایند که گاه با حرف و حدیث هایی هم مبنی بر وجود رانت اطلاعاتی و شایعات بی اساس و جهت دار همراه است ، درز اطلاعاتی هم وجود دارد . علاوه بر این گاه ماه ها بین اظهارنظر حسابرس و ارایه درخواست مجوز از سازمان بورس می گذشت ولی خبری از عملی شدن افزایش سرمایه نمی شود.
ابوترابی با اشاره مفاد بند ب ماده 13 دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت های ثبت شده نزد سازمان و لزوم افشای فوری اطلاعات مهم تاکید کرد: طبق این ماده، ناشران اوراق بهادار موظف به افشای فوری اطلاعات مهم درخصوص تصمیمات و شرایط مؤثر بر ساختار سرمایه و تأمین منابع از جمله افزایش یا کاهش سرمایه ناشر یا شرکت های تحت کنترل است.
وی افزود: بنابراین موضوع افزایش سرمایه شرکت ها ساماندهی شده و از این پس در صورت وجود چنین برنامه ایی در شرکت اصلی و زیرمجموعه ها، مدیران ارشد مانند مدیرعامل و مدیرمالی موظف به اطلاع رسانی فوری هستند. بر همین اساس در دو مطقع مهم و شامل تأیید گزارش توجیهی هیأت مدیره و اظهارنظر حسابرس و بازرس، باید تصمیمات و نتایج حاصله بلافاصله از طریق کدال اطلاع رسانی شود تا همگان در جریان باشند.
مدیرنظارت بر بازار اولیه سازمان بورس ادامه داد: همچنین هنگام اقدام هیأت مدیره شرکت ها برای عملی کردن افزایش سرمایه تفویض شده، باید موارد از طریق سامانه کدال اعلام شود.