بازار سرمایه طی یک سال و نیم اخیر شرایط نا بسامانی را پشت سر گذاشت و علیرغم صبر و تحمل سهامداران برای خروج از وضعیت نا مناسب فعلی، شاهد تداوم روند کاهشی قیمت سهام شرکت ها هستیم.
در همین ارتباط، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: بازار سرمایه محل سیاست و سیاست بازی نیست، بلکه بورس بنگاه سرمایه گذاری است که مردم با اعتماد به عملکرد متولیان آن سرمایه خود را به این بازار می آورند.
نادر قاضی پور افزود: برخی افراد پشت پرده قیمت سهام شرکتی را به اوج قیمتی می رسانند و حباب قیمتی ایجاد می کنند و سپس سهام خود را در قیمتهای بالا می فروشند، حباب قیمتی ایجاد شده می ترکد و در نتیجه سهامداران عمده سود می کنند و سهامداران خرد زیر پای سرمایه گذاران عمده له می شوند.
وی با بیان اینکه وقتی می گوییم بورس، باید به بورس کالا نیز توجه شود، ادامه داد: اهمیت بورس کالا می بایست از بورس اوراق بهادار بیشتر باشد و همه تولیدات شرکت ها در بورس کالا عرضه شود و معاملات آن همراه با شفافیت اطلاعاتی انجام شود زیرا زمانی که برخی از شرکت های بزرگ بخش عمده ای از تولیدات خود را به صورت تجمیع و خارج از بورس می فروشند اقتصاد کشور را فلج می کنند.
همانطور که بانک هایی که تحت نظر نهادهای حاکمیتی فعالیت می کنند، بانک های معمولی را از پا درآورده اند و علاوه بر آن، برخی بانک های خصوصی که بانک مرکزی نظارتی بر آنها اعمال نمی کنند فقط رشد کرده اند و بر دارایی های خود افزوده اند. این مبالغ سرمایه ملت هستند و می بایست در گردش مالی بانک های مادر تزریق شوند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جهت بهبود وضعیت بورس می بایست اعتماد سازی شود و بورس مرکز اعتماد باشد، گفت: متولیان بازار سرمایه نبایستی در معاملات روزانه بورس دخل و تصرفی داشته باشند و معاملات سهام شرکت ها باید توسط سرمایه مردم انجام شود.
قاضی پور با طرح پرسشی، افزود: چرا کشور کره جنوبی به عنوان بزرگترین تولید کننده کشتی جهان و جزو یکی از پنج تولید کننده بزرگ خودرو درجهان شناخته شده است؟
دولت کره جنوبی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور از مردم کمک خواست و آنها نیز با اعتماد به دولتمردان سرمایه های خود را در اختیار آنها گذاشتند. از این رو باید گفت که می بایست در بازار سرمایه نیز اعتماد سازی شود و در شرایط کنونی عدم اعتماد داریم.
وی همچنین به شرکت های پالایشی اشاره کرد و گفت: چطور می شود که نماد شرکت های پالایشی را به دلیل ابهام متوقف می کنند و درست در زمان نزدیک شدن به تعطیلات نوروز اقدام به بازگشایی نماد می کنند و افت قابل توجه ارزش سهام آن باعث زیان سهامداران پالایشی می شود و هیچ تنبیهی برای مسئولان این اتفاق در نظر نمی گیرند؟