اخبار/ گزارش و تحلیل بازار سهام (بورس) درسود نیوز

وبلاگ دوم سود نیوز : www.epsnews.blogsky.com

اخبار/ گزارش و تحلیل بازار سهام (بورس) درسود نیوز

وبلاگ دوم سود نیوز : www.epsnews.blogsky.com

این‌روزها خریدوفروش کدام‌سهم‌‌ها بهتراست؟


  

در حالی که بازار سرمایه در رخوت 18 ماهه و رکود در اغلب گروه های سهام به سر می برد، فعالان بورس منتظر توافق هم تیرماه و گشایش های اقتصادی هستند که به تبع آن رونق در بازار سرمایه به وجود بیاید. کارشناسان معتقدند سهام گروه های بانک و خودرو و لیزینگ بهترین گزینه های سهام برای پس از توافق است.

بازار سرمایه این روزها در حالی که در کانال 62 هزار و 63 هزار واحدی در حال نوسان است،‌ که سهامداران در انتظار توافق نهایی دهم تیرماه هستند تا بعد از توافق و برداشته شدن تحریم ها که احتمالا همزمان با ورود سرمایه گذاران خارجی خواهد بود،‌ شاهد رونق مجدد بازار سهام پس از 18 ماه افت پی در پی باشند.

در همین رابطه امیرمحمد خدیوی،‌ مدیر معاملات کارگزاری تدبیرگر سرمایه گفت: در شرایط فعلی بازار حتی اگر توافق مورد انتطار هم حاصل نشود، بدون بررسی جزییات صورت های مالی شرکت ها می توان گفت بازار به دلیل پیشخور کردن نتیجه نامطلوب مذاکرات و با توجه به افت قیمت اکثر سهام ها در این روزها نوسانات مثبت ولو کم حجم را تجربه خواهد کرد.

او افزود: ضرب المثلی در بورس وجود دارد که می گوید شایعه را بخر و واقعیت را بفروش،به هیمن علت این بار حتی اگر از مذاکرات خبر منفی هم بیرون بیاید، ‌با توجه به این که بازار به پیشواز هیجانات منفی مذاکرات رفته است می‌تواند موقعیت مناسبی برای نوسان گیری باشد.

همچنین حسین صالحی،‌ کارشناس ارشد بازار سرمایه گفت: در حال حاضر درباره نتیجه مذاکرات،‌ اخبار ضد و نقیض منتشر می شود، اما تجربه نشان داده تا وقتی که خروجی از مذاکرات بیرون نیاید،‌ هیچ کدام از این اخبار نمی تواند منبع درستی برای تصمیم گیری باشد. سهامداران با توجه به شرایط فعلی باید با توجه به سطح ریسک پذیری خودشان تصمیم گیری کنند زیرا ممکن است این اخبار هر روز تغییر کند.

صالحی خاطرنشان کرد: مذاکرات یا به نتیجه می رسد یا تمدید می شود. اگر قرار است مذاکرات تمدید شود، شاید بازار بین ١٠ تا ٥ درصد بریزد. در حال حاضر قیمت های فعلی با توجه به این که افت خیلی زیادی داشته اند،‌ ارزش ریسک کردن دارند. بخاطر همین کسانیکه نقدینگی داشته باشند ارزش ریسک کردن و خرید را دارند.

آسیب‌های فعلی بازار سرمایه

خدیوی درباره آسیب هایی که در بازار سرمایه به وجود آمده است گفت: جای تاسف دارد که بازار سرمایه کشور تبدیل به بازار نوسان گیری شده است و از ذات واقعی خود که مبتنی بر سرمایه گذاری( INVESTING) است و محلی برای سرمایه گذاری های بلند مدت و تامین سرمایه بنگاه ها است به یک بازار مبادلاتی روزانه (TRADINGMARKET) برای نوسان گیری تبدیل شده است.

او افزود: در شرایط فعلی برای نتایج مذاکرات سه فرضیه بد (شکست مذاکرات)، میانه(تمدید) و خوب (توافق) می توان متصور شد؛ اگر مذاکرات به شکست بیانجامد با توجه به کاهش قیمت نفت و به تبع آن کسری بودجه و منزوی شدن بیش از بیش کشورمان یه دلیل وضع تحریمهای نا عادلانه شدیدتر از گذشته قطعا شرایط از نظر اقتصادی بسیار نا مطلوب خواهد شد و افزایش قیمت دلار و تورم لجام گسیخته و رکود از نتایج این اوضاع هستند. به گزارش اقتصادی نیوز، او معقتد است:  سهام نیز در این بین به عنوان یک شبه کالا در راستای تورم با یک لختی زمانی شامل حال افزایش قیمت می گردد که در این حال سود کسب شده توسط سرمایه گذاران سود بی کیفیت و شاید در حد تورم باشد.در حالت تمدید که شاید بدتر از حالت قبلی باشد شاخص روند نزولی وفرسایشی خود را ادامه داده و روز به روز حجم معاملات کاهش یافته و ناامیدی در بین اهالی بازار بیشتر می شود.

به گفته خدیوی اگر توافق انجام شود با توجه به نتایج رفع تحریم ها بر کلیت اقتصاد و صنایع بورسی و ورود سرمایه گذاران خارجی ‌ انتظار رشد درآمدی و قیمتی سهام ها را خواهیم داشت و با آزاد شدن پولها و دارایی های بلوکه شده و به این واسطه پرداخت دیون دولت به بانک ها و بانک ها به بانک مرکزی و در نتیجه کاهش سود بانکی و همچنین گسترش جو خوشبینی ناشی از توافق، شاهد P/E گرفتن بازار سرمایه خواهیم بود.

روند رشد سهام پس از توافق

خدیوی گفت: سهامداران به روند اتفاقات ناشی از توافق دقت لازم را داشته باشند و بدانند تاثیرات این رویداد مهم به دو دسته title effect و content effect تقسیم خواهد شد که در مرحله اول رشد گله ای سهام ها و در مرحله دوم رشد گزینشی سهام ها را شاهد خواهیم بود. با توجه به متن توافق و تحریم های لغو شده و دقت به این مساله که رویت نتایج توافق زمانبر خواهد بود و کشور ما در گیر رکودی فراگیر است اقدام به سرمایه گذاری کنند.


خدیوی  اضافه کرد با توجه به کوچک بودن بازار سرمایه کشور، دولت به راحتی می تواند با فرض رخداد هر یک از احتمالات بالا بازار را کنترل و مدیریت کند.

همچنین صالحی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی اقتصاد جهان،‌ ابهاماتی وجود دارد مبنی بر این که طبق آخرین گزارشی که از اقتصاد در بانک جهانی منتشر شده نرخ رشد اقتصاد جهانی از ٣ درصد به 2.8 درصد کاهش داده شد. احتمال افزایش نرخ بهره امریکا و به دنبال آن افزایش قدرت دلار نسبت به سایر ارز های اصلی ممکن است به وجود بیاید.

او افزود: از سوی دیگر در صنایع داخلی هم هنوز ابهاماتی وجود دارد اعم از این که وضعیت خوراک پتروشیمی ها مشخص نیست. بهره مالکانه معادن مشخص نیست و همه اینها ابهاماتی شرایط را برای رشد بازار سخت می کند هرچند با توجه به اینکه شرکت ها رشد سودآوری ندارند اگر بخواهد رشد کند باید P/E پایین بیاید و همین ابهامات باعث می شود که شرایط اندکی سخت شود.

صالحی گفت: البته بسیاری از این مشکلات و ابهامات درقیمت سهام دیده شده است. یعنی می توان گفت در قیمت های فعلی تا حدود زیادی این عوامل دیده شده است، به همین دلیل همین خیلی نگران کننده نیست اما برای اینکه بازار P/E بگیرد باید منتظر ورود نقدینگی باشد. در حال حاضر مهم ترین مشکل بازار نقدینگی است. به همین خاطر است که کوچکترین حمایتی که از بازار انجام می شود،‌ فشار فروش کم می شود و همه دست نگه میدارند و عده ای ترغیب به خرید می شوند.

اکنون وقت مناسبی برای خرید سهام است؟

صالحی درباره این که روزهای باقی مانده به توافق فرصت مناسبی برای خرید هست یا خیر،‌ گفت:  می توان گفت که زمان خوبی برای خرید است اما اگر شرایط کلی را در نظرگرفته شود،‌ بهتر است که سرمایه گزاران کمی صبر کنند تا نتیجه مذاکرات مشخص بشود و در موقعیت مطمئن تری سرمایه گزاری کنند. اما اگر پول کسی تماما نقد است توصیه می شود خرید کند، اگر ٦٠ یا ٧٠ درصد سهم دارند،‌ توصیه می شود که صبر کنند.

او درباره سهامی که پس از توافق وضعیت بهتری دارند، خاطرنشان کرد: با توجه به افتی که بازار داشته است می توان گفت در همه صنایع ریسک و تهدید وجود دارد. حال با فرض توافق در گروه پتروشیمی و بانکی می توان سهم های ارزنده ای پیدا کرد. البته گروه های خودرویی و لیزینگی هم می توانند خوب باشند.

همچنین خدیوی در خصوص صنایع پیشرو در صورت رسیدن به توافق به سهام بانکها و خودروسازان برای مرحله اثر پوسته ای و هیجانی (title effect) و در مورد سهام مطلوب در مرحله اثر بطنی و پایدار (content effect ) به گروه لیزینگی و تک سهم های تجهیزاتی برای بلند مدت اشاره کرد.

او درباره سهام پتروشیمی و پالایشگاهی افزود: علاوه بر ابهامات موجود در قیمت گاز پترو‌ها و خرید مشتقات پالایشگاهی این صنایع وابستگی زیادی به قیمت نفت دارند. شایعه هایی مبنی بر اعلام بهای تمام شده 40 دلاری شل اویل در سبتامبر از سوی امریکا وجود دارد که کابوسی برای قیمت نفت است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد