اخبار/ گزارش و تحلیل بازار سهام (بورس) درسود نیوز

وبلاگ دوم سود نیوز : www.epsnews.blogsky.com

اخبار/ گزارش و تحلیل بازار سهام (بورس) درسود نیوز

وبلاگ دوم سود نیوز : www.epsnews.blogsky.com

پیش بینی یک کارشناس از گزارش های سه ماهه ۶ صنعت بورسی


  

یک کارشناس بازارسرمایه گزارش های سه ماهه ۶ صنعت مهم بورسی خودرو،بانک، پتروشیمی، فلزات اساسی، پیمانکاری و سیمان را پیش بینی کرد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محمد سعید حیدری مدیر مشاوره مالی - اقتصادی شرکت مشاور سرمایه گذاری آرمان آتی با ارایه تحلیلی بر اهمیت صورت های مالی سه ماهه و میان دوره‌ای شرکت ها و لزوم استفاده حداکثری از آن تاکید کرد و در مورد گزارش های سه ماهه برخی صنایع مهم بورسی پیش بینی کرد.

استفاده از داده‌های تاریخی برای پیش‌بینی وضعیت آتی موضوعی پذیرفته شده است، اما آنچه که همیشه مورد بحث و بررسی بوده و زمینه فرصت‌سازی برای اشخاص زیرک و سخت‌کوش است، شیوه استفاده از داده‌های گذشته برای ارزیابی آینده است. در ساده‌ترین شکل افراد روند درآمد و سود چندسال گذشته (معمولا 3تا 5سال) را مد نظر قرار داده و بر مبنای آن پیش‌بینی‌هایی در مورد سود سال آتی به دست می‌آورند. یک راه شاید بهتر و دقیق‌تر این است که در عمق داده‌های مالی سالانه کندوکاو و داده‌های مالی سه ماهه بررسی شود. مقایسه داده‌های سه ماهه هر سال با دوره سه ماهه مشابه سال های قبل و در این بین یافتن رابطه منطقی بین داده‌های سه ماهه هر سال و عملکرد نهایی (سالانه) همان سال، ابزاری موثر جهت پیش بینی عملکرد یک شرکت است.

در واقع در اینجا با کشف روابط منطقی موجود بین داده‌های دوره‌های سه ماهه با عملکرد نهایی شرکت، به جای استفاده از داده‌های سال های قبل، با استفاده از صورت های مالی سه ماهه (به ویژه سه ماهه اول و دوم) سعی در پیش بینی عملکرد نهایی شرکت می شود.

مطالب فوق مقدمه‌ای بر اهمیت صورت های مالی سه ماهه و میان دوره‌ای شرکت ها و لزوم استفاده حداکثری از آن بود. در این یادداشت مروری بر پیش بینی‌های انجام شده در مورد گزارشات سه ماهه برخی صنایع مهم بورسی خواهد شد.

الف) در وهله اول باید خاطر نشان شود اگر در گزارش های سه ماهه، شرکت ها ملزم به انتشار صورت وجوه نقد خود نیز بودند شاید خیلی بهتر وضعیت آنها روشن می شد، به ویژه در برهه کنونی که بسیاری از شرکت ها توان وصول مطالبات و درآمدهای به اصطلاح تحقق یافته خود را ندارند و عملا کیفیت درآمدهای شرکت ها در سال جاری نسبت به سال های قبل قطعا کیفیت پایین‌تری خواهد داشت.

ب) ارزیابی وضعیت درآمدزایی برخی صنایع مهم بورسی

صنعت خودرو: بسیاری صنعت خودرو را به واسطه کاهش شدید تولید در سال های قبل و دارا بودن ظرفیت خالی، صنعتی با فرصت های زیاد می دانند، اما این تصور بدون در نظر گرفتن وضعیت کلان اقتصاد باعث ایجاد سیگنال های گمراه کننده از این صنعت می شود. واقعیت این است که بر مبنای برخی گزارش ها در همین برهه کنونی نیز که خودروسازان بزرگ کشور زیرظرفیت اسمی کار می کنند، باز هم شاهد دپو شدن و فروش نرفتن قسمتی از محصولات آنها هستیم.

صنعت سیمان: همین چند روز پیش گزارشی ارایه شد که میزان معاملات مسکن در اردیبهشت ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل41درصد کاهش یافته، با علم به این نکته که سال قبل نیز بازار مسکن در رکود قرار داشته و معاملات اردیبهشت سال قبل نیز نسبت به سال های ماقبل کاهشی بوده است، خود به تنهایی گویای عمق بحران در این صنعت است، بحرانی که اثر مستقیم بر صنعت سیمان گذاشته و حتی پیش‌بینی می شود برخی شرکت ها در سه ماهه نخست زیان شناسایی کنند.

صنعت فلزات اساسی: با استفاده از توضیحات دو بند قبل وضعیت این صنعت نیز کاملا روشن می شود، دو مشتری عمده شرکت های این صنعت، خودروسازها و ساختمان‌سازها هستند و با توجه به وضعیت فعلی این دو صنعت شاهد دپوی هر چه بیشتر محصولات تولیدی شرکت های این صنعت خواهیم بود. مشتری سوم هم طرح های عمرانی و پروژه‌های تملک داراییهای سرمایه‌ای دولت بوده که بحران بودجه 94 تکلیف آنها را نیز روشن کرده است.

صنعت پتروشیمی: در این صنعت هر چند افزایش قیمت نفت جان تازه‌ای به محصولات پتروشیمی داده است، اما حل نشدن بحث کاهش نرخ خوراک شرکت های پتروشیمی و مفروضات غیرمحافظه‌کارانه اکثر شرکت های پتروشیمی در مورد نرخ خوراک و نرخ تبدیل ارز، پوشش سود حداکثر 20درصدی را برای سه ماهه نخست سال جاری به بار خواهد آورد.

شرکت های پیمانکاری: در اینجا منظور کلیه شرکت هایی است که در صنایع مختلف پراکنده بوده ولی در یک ویژگی مشترک هستند و آن اجرای پروژه‌های پیمانکاری برای شرکت ها و سازمان های دولتی است، آنچه از گزارش های و صحبت های غیررسمی برمی‌آید این است که طی ماه های اخیر جهت پروژه‌های عمرانی و... تخصیص بودجه خاصی رخ نداده و عملا پول دولت فقط در بخش هزینه‌های جاری و پرداخت حقوق و دستمزد صرف شده است، این به معنی کاهش کلی در درآمد شرکت های پیمانکاری همکار دولت بوده که ناشی از عدم تعریف پروژه‌های جدید و کند شدن فرایند اجرای برخی پروژه‌های موجود است. برای شرکت های پیمانکاری در سال 94 تنها امید، وصول مطالبات گذشته (که آن هم تاثیر مستقیمی بر وضعیت بحرانی سودآوری سال جاری آنها نخواهد داشت) بر مبنای تعهدی که دولت نسبت به این امر برای خود قایل شده، است.

صنعت بانکی: صنعت بانک دارای مشکلات عدیده‌ای است که بسیاری معتقدند سال 94، سال نمایان شدن مشکلات این صنعت است، اما از دید صورت های مالی به خاطر ماهیت عملیاتی بانک ها و عملکرد گذشته آنها می توان حدس زد که گزارش های سه ماهه آراسته ای را تحویل سهامداران خود دهند، اما مشکلات این صنعت بسیار زیاد است و طی سال های اخیر هر بار که تقسیم سودی انجام شده (هم‌اکنون نیز در فصل مجامع قرار داریم) باعث تضعیف هر چه بیشتر این صنعت شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد