همچنین در این روز "فارس" با 104 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "شنفت" با 10 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
شاخص فرابورس نیز با 9 واحد افزایش به رقم 700 واحد رسید.
گفتنی است ارزش کل معاملات در بازار بورس به رقم 1868 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 1009 میلیارد ریال رسید.
بعد از رشد بازار سرمایه که پس از توافق لوزان اتفاق افتاد و خیلی زود هم تمام شد، رشد امروز بورس جزء معدود روندهای صعودی قابل قبول بود بطوریکه افزایش 1000 واحدی شاخص کل در کنار رشد قیمت اغلب سهام شرکت های فعال بورسی جو هیجانی مثبت و قابل توجهی را در بین اهالی تالار بوجود آورد.
بر اساس گزارش بورس نیوز، روند امروز بازار سرمایه از دید اغلب کارشناسان و تحلیلگران بورسی منطقی و قابل درک بود چراکه با توجه به نزدیک شدن به زمان نهایی برای رسیدن به توافق مشترک در بحث هسته ای و اخبار مثبت و امیدوارکننده رسیده از وین، انتظار چنین بازاری می رفت. به هر حال یکی از مهمترین ریسک های تهدید کننده بورس طی سالیان اخیر همین ریسک سیستماتیک هسته ای بود که هم اکنون تا حدود بسیار زیادی از غلظت آن کاسته شده و هر روز با رسیدن اخبار جدید و البته امیدوار کننده، بیش از پیش رنگ می بازد. در اینکه نتیجه ای که قرار است در تاریخ 10 تیر ماه حاصل شود چیست، هیچ پیش بینی و اظهار نظر قطعی وجود ندارد اما دو سناریو برای تاریخ مذکور وجود دارد که می توان بررسی کوتاهی در خصوص آنها داشت.
ابتدا و در سناریوی اول که انتظار اکثر مردم کشورمان است، دستیابی به یک توافق جامع و نهایی است، توافقی که می تواند آغاز گر شکوفایی اقتصادی کشور پس از التهاب های شدید اقتصادی به وجود آمده در دولت قبل باشد. در این حالت حتماً باید یک نکته را مد نظر قرار داد و آن رسیدن یک پروسه انتظار دو تا سه ماهه پس از توافق برای بررسی و اعمال نظر شورای اسلامی ایران، کنگره آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل است، در این حالت اگرچه یک مدت زمان کوتاهی برای اعمال نظرهای فوق به وجود می آید اما با توجه به گذر پرونده هسته ای از مرحله اتفاق نظر مشترک دولت ها و ورود آن به جمع بندی مجالس، باید گفت که با عبور از مهمترین مرحله مذاکرات باید تا حد بسیار زیادی کار را تمام شده ببینیم.
سناریوی دوم تمدید مذاکرات برای مدت زمانی مشخص است، اتفاقی که فعلاً از زبان مسئولین مذاکره کننده به کرات شنیده می شود، به گفته عراقچی تیم مذاکره کننده کیفیت را فدای کمیّت نخواهد کرد. در این حالت به علت ایجا فضای مجدد انتظاری احتمالاً باید شاهد بازگشت بازار سرمایه به روند هفته های گذشته باشیم که البته همراه با یک خوش بینی ادامه خواهد یافت.
اما از ریسک فعلی که بگذریم و یک سری به بازار سرمایه بزنیم، تازه می رسیم به ریسک اصلی و البته جدی بورس، ریسکی به نام "حقوقی".
"حقوقی" کیست؟ حقوقی سرمایه گذاری است که در روزهای منفی بازار با خرید قطره ای سهام علاوه بر دامن زدن به جو منفی بورس به افت قیمت سهام شرکت ها نیز کمک شایانی می کند و در روزهای مثبت و صعودی بازار با عرضه آبشاری علاوه بر گرفتن نوسان از سرمایه گذار خرد و حقیقی هم سود کسب می کند و هم کمک به ایجاد جو منفی در بورس به جهت کاهش قیمت سهام شرکت ها و تکرار سیکل عنوان شده می نماید. حال چرا حقوقی اقدام به چنین رفتارهایی می کند؟
بر اساس این گزارش در حال حاضر 80 درصد پول های بزرگ بازار در دستان شرکت هایی است که یا دولتی هستند و یا شبه دولتی، از همین رو دو سناریو هم برای این موضوع وجود دارد.
1- شرکت های حقوقی با چنین رفتارهایی و اقداماتی سعی در جهت دهی به بازار سرمایه به هر دلیلی دارند.
2- مدیران این شرکت ها که اغلب از دولت قبل باقی مانده اند با این گونه رفتارها سعی در وارد کردن ضربه به دولت و ناکام نشان دادن آن دارند و تا زمانی که این مدیران بر رأس این شرکت ها قرار داشته باشند احتمالاً همین آش و همین کاسه هم هست.
چراکه همین حقوقی ها سهامی را که امروز با قیمتی نازل و اخبار مثبت سیاسی در حال فروش هستند در دولت قبل با قیمتی گران تر و در عین بدترین مناسبات سیاسی کشور با دنیا و افزایش فشار تحریم ها درصف خرید قرار داشتند! آقای وزیر مواظب باشید مار در آستین پروش ندهید.