با اتمام ساعات معاملات روز دوشنبه 94.04.01 شاخص بازار اول ( تالار اصلی ) با 423 واحد افزایش به رقم 46221 واحد رسید. همین وضعیت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعی) شاهد هستیم بطوریکه شاخص تالار فرعی در این روز با ثبت 416 واحد افزایش عدد 133590 واحد را تجربه کرد. شاخص قیمت (وزنی – ارزشی) بورس نیز در روز جاری با 193 واحد افزایش به رقم 26661 واحد رسید.
همچنین در این روز "شبندر" با 72 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "مبین" با 12 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
شاخص فرابورس نیز با 20 واحد افزایش به رقم 723 واحد رسید.
گفتنی است ارزش کل معاملات در بازار بورس به رقم 1258 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 1185 میلیارد ریال رسید.
معاملات روز جاری بازار سرمایه روندی قابل توجه و رضایت داشت هر چند که اگر برخی از حقوقی های بورس نبودند این روند بهتر نیز می توانست باشد اما به هر حال رشد 465 واحدی شاخص بورس به کمک بازگشایی نمادهای پالایشی نکته مثبتی بود که باید امیدوار به تکرار آن در روزهای آتی به جهت پایان کابوس سقوط بورس باشیم.
بر اساس گزارش بورس نیوز، در معاملات امروز بازار سرمایه باز هم حقوقی "وبصادر" هر کاری کرد تا مانع رشد قیمت سهام شود این اتفاق در نماد "وبملت" هم وجود داشت هر چند که اندکی از لحاظ درصدی کمتر از بانک صادرات بود.
امروز 18 شرکت در نماد بانک صادرات بیش از 72 میلیون سهم عرضه کردند که این رقم با توجه به معامله 116 میلیون و 500 هزار سهمی این نماد حدود 62 درصد از حجم فروشندگان را به خود اختصاص داد، از سویی دیگر 11 حقوقی نزدیک به 16.5 میلیون سهم از میزان سهام معامله شده مذکور را به خود اختصاص دادند.
جالب اینکه یکی از زیرمجموعه های بانک "س "و خود بانک "ق " به همراه واسپاری سپهر صادرات در چند وقت اخیر کمر به عرضه کامل بانک صادرات بسته اند و یعنی بانکها عیله خودشان بسیج شده اند به عبارت دیگر بانکها در شرایط فعلی در بورس زیر پای هم را می کشند اما از همه جالبتر فروش سهام توسط واسپاری صادرات است که یعنی خود زنی کامل ، مشخص نیست که چطور این زیر مجموعه بانک صادرات جلوی افزایش ارزش بانک را میگیرد یعنی به ازای هر یک تومانی که قیمت بانک صادرات افت کند و یا بالا نرود 5700 میلیارد تومان از ارزش آن کاسته می شود آنوقت با چه توجیهی این زیرمجوعه چنین اقدامی می کند !
همچنین در نماد بانک ملت نیز در حالی شاهد حجم معامله حدوداً 13.5 میلیون سهمی بودیم که حدود 40 درصد فروشندگان را حقوقی ها تشکیل دادند و این در حالی بود که تنها 2 درصد از سهام معامله شده توسط خریداران حقوقی انجام شده بود. ناگفته نماند که حقوقی بانک تجارت امروز مراعات حال بازار را کرد و در صف عرضه کنندگان قرار نگرفت.
بر این اساس ظاهراً هدف حقوقی های فروشنده در دو نماد مذکور چیزی غیر از کسب نقدینگی می باشد و در صورت تکرار این روند قطعاً گزارش کاملی از این فروشندگان بصورت مجزا در همین سایت کار خواهد شد.
اما در نماد پالایشی ها امروز شاهد بازگشت مجدد نمادهای متوقف شده بدون تغییر در سود اعلامی بودیم ولی اقبال بازار به نمادهای این گروه به جهت احتمال برگشت مجدد ابلاغیه شرکت ملی پالایش و پخش با مستندات به این شرکت ها سبب شد تا شاهد صف های خرید قابل توجه در نمادهای این شرکت ها باشیم همچنین در نماد "شتران" عدم اعمال محدودیت دامنه نوسان به دلیل افزایش سرمایه این شرکت منجر به رشد 45 درصدی این نماد شد.
در نماد خودرویی های بورس نیز امروز شاهد جوی مثبت و روندی صعودی بودیم، اغلب شرکت های این گروه با روندی آرام و بدون صدا طی چند روز گذشته رشد قیمت قابل قبولی را تجربه کردند، خبر حضور مدیر عامل شرکت رنو فرانسه در شرکت سایپا طی روز جاری باعث اقبال به سهام "خساپا" شد. اگرچه این گروه مدتی است که آبستن اخبار و هیاهوی گذشته نیستند اما باید یادمان باشد که این گروه جزء منتفعان اصلی توافق احتمالی در بحث مذاکرات هسته ای خواهند بود چراکه سرمایه گذار خارجی یکی از اولین مقصدهای حضورش صنعت خودرویی می باشد.
شایان ذکر است که حقوقی "خپارس" همان رفتاری را در پیش گرفته که حقوقی "وبصادر" در حال انجام آن است و هم اکنون تنها علامت سئوال بزرگ گروه خودرویی رفتار حقوقی پارس خودرو می باشد.
از سویی دیگر گروه پتروشیمی بورس امروز روندی در خور اتفاقات بازار سرمایه از خود نشان نداد و اغلب نمادهای فعال این گروه روندی متعادل داشتند. احتمالاً پس از دستیابی به یک توافق نهایی در مذاکرات هسته ای از این گروه بیشتر خواهیم دید و شنید.
در گروه ساختمانی های بورس که این روزها به روایت آمار به عنوان بزرگ ترین گروه بتا منفی بورس شناخته می شوند امروز روندی غیر آنچه که در بازار شاهد بودیم را نظاره کردیم البته "وساخت" در روز جاری راه خود را از گروه جدا کرد.
مبین: امروز برای بازار سرمایه ثابت شد که اگر پول حقوقی پشت سر این سهم نباشد رسیدن به قیمت های حتی پایین تر از نرخ عرضه قابل دسترس است، وقتی سهامی تازه وارد در چنین بازاری اینگونه رها باشد و سیر نزولی را در پیش بگیرد مشخص است که هیچ حرفی برای گفتن ندارد. جالب است که مبین از روز عرضه تا به امروز جز درد سر چیز دیگری برای اهالی تالار نداشته است و بی برنامگی در مدیریت سهام موج می زند سهامی که قبل از ورود به بازار به دلیل انحصاری بودن بارها از مزیت آن و دعوای حقوقی ها بر سر آن گفته شده بود اما حال و روز فعلی آن خبر از چیز دیگری می دهد .
مگر می شود سهام دارای صف خرید میلیاردی در چنین بازاری آنهم در این قیمت ها بدون خریدار باشد؟ از مبین حرف برای گفتن زیاد داریم که در خبری جداگانه بزودی منتشر خواهد شد.
در پایان بنظر می رسد هر چه به زمان 10 تیر ماه نزدیک تر شویم بازار روند مثبت تر و بهتری را به خود بگیرد و در صورت حصول نتیجه دلخواه شاید ارقام فعلی سهام شرکت ها خیلی زود به خاطره تبدیل شوند. البته آن روی دیگر هم وجود دارد اما فعلاً فقط می خواهیم مثبت ببینیم و فکر کنیم.