همچنین در این روز "وکار" با 6 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "شبندر" با 62 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
شاخص فرابورس نیز با 7 واحد کاهش به رقم 688 واحد رسید.
گفتنی است ارزش کل معاملات در بازار بورس به رقم 608 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 10749 میلیارد ریال رسید.
شاخص کل بورس طی معاملات روز جاری به راحتی و بدون هیچ دردسری خود را به نیمه مدار 62 هزار واحدی رساند تا پس از افت بیش از 456 واحدی خود را به پرتگاه 61 هزار واحدی نزدیک تر نماید.
بر اساس گزارش بورس نیوز، بنا نداریم که در خصوص شرایط و وضعیت بازار سرمایه صحبت کنیم چرا که هر از بورس بی خبری یک نیم نگاه به صفحه اول سایت مدیریت فن آوری بیاندازد، حال و روز دماسنج اقتصاد دستش می آید.
امروز قصد داریم از بازاری بگوییم که قرار بود در آن هیجان وجود نداشته باشد، بازار ارز خیلی آرام و بی صدا پله های صعود را در دو هفته گذشته طی کرد تا با رشدی 200 تومانی در معاملات دیروز به رقم 3500 تومان برسد.
اما نکته جالب اظهار نظر مسئولین اقتصادی در خصوص علت رشد نرخ دلار است. یکی از مسئولین دیروز در پاسخ به سوال یک خبرنگار در خصوص علت رشد هیجانی و قابل توجه دلار طی دو هفته گذشته گفت این روند طبیعی است و مشکلی نیست، البته وی خواستار پرسش این سوال از رئیس کل بانک مرکزی به عنوان متولی این بازار نیز شده بود. حال سوال اینجاست که منظور مسئولین اقتصادی از روند طبیعی و بدون مشکل این اتفاق چه بوده؟ یعنی واقعاً این رشد و روند بعد از توافق هسته ای طبیعی است؟
از طرفی دیگر شنیدیم مسئول اقتصادی کشور خواستار ورود نقدینگی جامعه به بخش مسکن شده است. از ایشان سوال داریم که آیا واقعاً ورود نقدینگی به بخش مسکن برای این کشور و اقتصاد ارزش افزوده ایجاد می کند؟ مگر نه این است که بزرگترین مشکل فعلی بانک ها خواب پول در بخش مسکن است حال با چه نگاهی قصد داریم پول را وارد بخش مسکن کنیم. پر واضح است که رونق در بخش مسکن یعنی نگاه افزایشی به قیمت این بخش کاملاً مشخص است که در وضعیت رکود فعلی اگر خانواری نیازمند مسکن باشد می تواند در شرایطی که پول در دست داشته باشد به راحتی اقدام به خرید خانه کند، اگر بخش مسکن در رکود است علت اصلی آن نبود نقدینگی در دستان نیازمند می باشد حال ما می خواهیم مجدداً نگاه سفته بازانه را در بخش مسکن فعال کنیم تا با ایجاد شرایط کسب سود رشد قیمتی برای عده ای فرصت طلب و سود جو پول بیشتری را در این بخش بلوکه کنیم.
از طرفی دیگر نمایندگان دولت در حالی صحبت از کاهش نرخ تورم می کنند که شواهد اصلاً اینگونه نشان نمی دهد، چطور تورم در حال کاهش است وقتی که قیمت نهاده های انرژی مثل نفت و گاز در دنیا کاهش یافته اما در کشور ما نرخ خوراک گازی و مایع پتروشیمی ها افزایش یافته، چطور می شود با افزایش تعرفه واردات خودرو که چند روز پیش از سوی گمرک پیشنهاد شده جلوی رشد قیمت محصولات بی کیفیت و نا مطلوب خودروهای تولید داخل را گرفت، بعد می گوییم تورم در حال کاهش است.
چطور تورم در حال کاهش است اما تولید کنندگان قند و شکر در صف افزایش نرخ 13 درصدی قرار گرفته اند؟
دیگر نمی دانیم با چه زبانی باید بگوییم رکود در صنایع به تبع کنترل تورم بلای جان اقتصاد این کشور شده، چگونه باید بگوییم که مشکل اقتصاد نبود نقدینگی در صنایع است نه در بخش مسکن.
خداوند رحمت کند دکتر غلامرضا اسلامی بیدگلی را، یک عمر سر کلاس های درس فریاد زد اقتصاد کشور باید از بانک پایگی به بازار پایگی تغییر رویه دهد اما ظاهراً صدای این استاد علم اقتصاد به گوش شاگردان نرسیده بود.