اخبار/ گزارش و تحلیل بازار سهام (بورس) درسود نیوز

وبلاگ دوم سود نیوز : www.epsnews.blogsky.com

اخبار/ گزارش و تحلیل بازار سهام (بورس) درسود نیوز

وبلاگ دوم سود نیوز : www.epsnews.blogsky.com

آقای رییس جمهور لطفاً به داد بازار سرمایه برسید / شرکتها به اندازه یکسال محصول در انبار دارند !


  

اوضاع اقتصادی صنایع مختلف کشور به مرحله ای رسیده که اگر مثلاً شرکت های فولادی، سیمانی و خودرویی را همین امروز تعطیل کنیم، به اندازه یکسال محصول در انبارها دارند که به بازار عرضه کنند.
روند این روزهای بازار سرمایه نشان دهنده آن است که گویا بورس به حال خود رها شده است. آیا حق بازار سرمایه این وضعیت نابه سامان می باشد که شاهد آن هستیم؟ جایی که آقای نوبخت به عنوان سخنگوی دولت در "برنامه تلویزیونی نگاه یک" می گوید که متأسفانه در زمان تحریم ها نقدینگی جامعه وارد بازارهای سفته بازانه ای همچون بازار ارز، طلا، مسکن و نیز بازار بورس شده، جای نگرانی وجود دارد که چرا باید بازار مولد سهام در کنار بازارهای سفته بازانه ارز و طلا قرار گیرد؟ آیا این مقایسه درستی است؟

محمدرضا پورابراهیمی، نایب رییس کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس شورای اسلامی ضمن بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: اوضاع اقتصادی صنایع مختلف کشور به مرحله ای رسیده که اگر مثلاً شرکت های فولادی، سیمانی و خودرویی را همین امروز تعطیل کنیم، به اندازه یکسال محصول در انبارها دارند که به بازار عرضه کنند. واقعاً ما در اقتصاد به دنبال چه هستیم؟


تورم به چه قیمتی کنترل شده است ؟

وی افزود: دولت معتقد است تورم را کاهش داده، ولی واقعاً سوال اینجاست که چگونه تورم را کنترل کرده ایم که در کل دنیا بهای نهاده های انرژی مثل نفت و گاز افت پیدا کرده، ولی در ایران قیمت آنها نه تنها کاهش نمی یابد، بلکه حتی با افزایش نیز همراه می شود؟ آیا رونددر کشور ما با کل دنیا یکسان است؟ در سایر محصولات هم این وضعیت وجود دارد، بطوریکه شرکت های قندی در حالی به دنبال افزایش حدود 13 درصدی قیمت های فروش قند و شکر هستند، که می گوییم تورم را کنترل کرده ایم؟!

این نماینده خانه ملت تأکید کرد: ما نسبت به تمام این موارد نگاه کارشناسی خود را بارها و بارها به دولت مطرح کردیم؛ اما چقدر می توانیم نسبت به سیاست های دولت در صحن علنی مجلس، طی مصاحبه ها و نیز نشست های تخصصی و کارشناسی متعدد تذکر دهیم؟ حال آنکه مشکل ما این است که در واقعیت دولت عملاً به این موارد پای بند نیست. زمانی که ادبیات اقتصادی دولت با رویکرد ما متفاوت است، دستگاه اجرا نیز در دست دولت است به نظر می رسد رویکرد اجرائی وجه غالب در نظام اقتصادی است.

پورابراهیمی افزود: بازار سرمایه پیامدی از یک رفتار، یک منش و یک رویکرد است که بخشی از آن تحت تأثیر سیاست های داخلی بوده و بخشی متأثر از عوامل بیرونی است و نمی توان یکی از عوامل را تنظیم کرد و بهبود بخشید، اما مابقی را رها کرد.

سازمان بورس درخواست بحثهای چالشی را نپذیرفت 

پور ابراهیمی در پاسخ به این سوال خبرنگار ما پیرامون اینکه آیا نمایندگان مجلس از ظرفیت های موجود در صدا و سیما برای بیان این چالش ها استفاده کرده اند؟ گفت: بله ما چندین بار به مسئولین اعلام کردیم که آماده ایم از ظرفیت هایی که صدا و سیما برای بازار سرمایه در نظر گرفته، برای طرح چالش ها و مشکلات در این برنامه ویژه تلویزیونی استفاده کنیم.

وی به صراحت گفت: در این راستا چندین بار به رییس سازمان بورس درخواست دادیم که اجازه دهید در برنامه ویژه تلویزیونی بورس به صورت چالشی پیرامون مشکلات بازار سرمایه و بورس بحث کنیم. اما پاسخ مثبتی که منجر به بیان این واقعیت ها بشود انجام نگردیده است.

پورابراهیمی تأکید کرد: در واقعیت به چالش کشیدن مشکلات و تصمیمات نادرست کنونی با موانعی مواجه است. چراکه برخی از آنها به دولت بر می گردد و قاعدتاً با توجه به اینکه جایگاه و ساختار سازمان بورس وابسته و متعلق به دولت بوده و زیر نظر وزیر اقتصاد است، قطعاً موانعی بر سر راه وجود دارد. البته لازم است بیان نمایم که دیدگاههای وزیر محترم اقتصاد برای کمک به بازار سرمایه مثبت بوده ولی رویکرد غالب در تصمیمات دولت را ندارد.

بورس دولتی نتیجه ای بهتر ندارد 

وی ادامه داد: از این رو مشکل اینجاست که ساختار بورس ما دولتی است و بایستی در حال حاضر مسئولین بازار سرمایه و سازمان بورس انتقادات خود را برای بهبود بازار نسبت به شرایط موجود مطرح کنند که به نظر می رسد به دلیل عدم طرح شفاف مسائل و وابستگی بورس به دولت عملاً سیاست های دولت بر تصمیمات متولیان بازار سرمایه سایه افکنده است. ضمن اینکه تعداد بسیار کمی از اعضاء بازار سرمایه صرفاً نمایندگان بخش خصوصی می باشند. از این رو به نظر بنده تا این ترکیب و ساختارهای موجود اصلاح نشود، ما در این مواقع نمی توانیم کاری از پیش ببریم و متأسفانه شرایط روز اقتصادی کشور به گونه ای است که آثار منفی سنگین آن بر سر بازار سرمایه و بورس سایه افکنده است.

پورابراهیمی پیرامون وضعیت کنونی بورس خطاب به رئیس جمهور تأکید کرد: آقای رییس جمهور به داد بازار سرمایه کشور برسید. اگر الان برای وضعیت کنونی اقتصاد کشور که نتایج آن را در بورس شاهد هستیم فکری نکنید، فردا دیر می شود و با روند فعلی مشخص نیست بتوان این وضع نابه سامان بازار سرمایه راحتی پس از لغو تحریم ها نیز ساماندهی کرد.

آقای رییس جمهور، تصمیمات کارشناسان اقتصادی در بخش های مختلف برای کمک به بازار سرمایه همگی روی زمین مانده و به نظر می رسد برخی از وزرای شما همچون وزیر صنعت و معدن و وزیر نفت اعتقادی به بازار سرمایه ندارند. بطوریکه چالش ها و پیشنهاداتی که تاکنون در بخش های مختلف مطرح شده و هماهنگی هایی که قرار بود در حوزه هایی همچون حوزه وزارت نفت صورت بگیرد، کماکان روی زمین مانده و امروز به چالش بزرگ صنعت پتروشیمی کشور تبدیل شده است با ادامه این وضعیت طولی نخواهد کشید که اقتصاد کشور از نفس خواهد افتاد.

در این بین شرایط ذی نفعان میلیونی همانند سهام عدالت و مردم عادی و نیز فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران بازار سرمایه هم به وضع نا مطلوبی رسیده است. آقای رییس جمهور لطفاً به داد بازار سرمایه برسید

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد